Specialisaties

Inmiddels heb ik zeer veel ervaring met rijles voor leerlingen die moeilijker leren autorijden. Ik ben gespecialiseerd in rijles bij psychische vraagstukken. Daarbij ben ik erkend en gecertificeerd rijinstructeur Autisme en ADHD. Tevens ben ik gecertificeerd Faalangst rijinstructeur. Ik heb verschillende opleidingen gevolgd om mij in het psychische aspect te verdiepen.

Mijn specialisatie is niet onopgemerkt gebleven in de regio. Zo sta ik nu vermeld op de sociale kaart van MEE en werk ik samen met veel ambulant begeleiders, zorgboerderijen en instanties die mensen begeleiden met een beperking. Samenwerking met UMCG revalidatiecentrum Haren bij leerlingen die hersenletsel op hebben gelopen behoort hier ook bij de ervaringen.
In het blad ‘Promenade’ van Promens Care en ‘In Beeld Magazine’ van GGZ hebben interviews met mij gestaan over mijn bijzondere specialisatie.

Voor leerlingen die dit prettig vinden, verzorg ik het financiële gedeelte rechtstreeks met een eventuele bewindvoerder.

Gecertificeerde begeleiding autisme en ADHD  zie de site www.rijles-en-autisme.nl

Naast de opleiding voor AUTISME en ADHD heb ik nog verschillende opleidingen gevolgd op psychisch gebied.

Invullen Eigen Verklaring

Iedereen die het praktijkexamen wil doen, moet een Eigen Verklaring invullen. Is er niks aan de hand, dan kan ik dit voor je invullen en via de computer doorsturen naar het CBR. Bij de examenoproep ontvang je dan een formulier Eigen Verklaring – waarop overal nee is ingevuld – die je zelf ondertekent bij de examinator. Dit is het bewijs dat je zelf zegt dat je niks mankeert en dus lichamelijk en psychisch gezond bent.

Let goed op, want de overheid geeft regels voor wat je wel of niet bij het CBR moet melden. Ook voor een eventueel vervolgonderzoek heeft de overheid regels vastgesteld. Als je bijvoorbeeld een vorm van autisme of ADHD hebt, dan ben je wettelijk verplicht dit te melden via de Eigen Verklaring. Vul je de Eigen Verklaring niet volledig of naar waarheid in, dan pleeg je een misdrijf!

Waarom Datema?

  • Ruim 15 jaar ervaring
  • Erkend rijinstructeur autisme en ADHD
  • Losse lessen, geen pakketten
  • Persoonlijke rijlessen
  • Theorie avonden
Datema rijopleidingen autisme en ADHD