Bij het CBR examens e.d.

Tussentijdse toets bij het CBR

(Ook bij een opleiding met losse lessen is het mogelijk een Tussentijdse toets in te kopen bij het CBR)
Wil je weten of je goed op weg bent voor het praktijkexamen? Dan kun je een tussentijdse toets doen. Dat is gelijk een leerzame ervaring. Want de toets verloopt als een echt examen, en wordt ook afgenomen door een examinator. Zo wen je al voor het rijexamen, zodat de ergste zenuwen straks weg zijn. Ook weet je beter waar je eventueel nog goed op moet oefenen. Voer je bij de tussentijdse toets de bijzondere manoeuvres goed uit, dan kun je hiervoor een vrijstelling krijgen bij het komende praktijkexamen.

Onderzoek van de SWOV (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid) laat zien dat de tussentijdse toets de slagingskans met twintig procent kan vergroten.

Praktijkexamen bij het CBR

Bij het praktijkexamen kijkt de examinator of je zelfstandig de weg op kunt. Je hoeft niet volledig foutloos te rijden. Het gaat om het totaalbeeld, waarbij veiligheid van jezelf en andere weggebruikers erg belangrijk is.

De aanvraag van het praktijkexamen regel ik helemaal voor je. En als je wilt, zit ik tijdens het examen ook gewoon bij je in de auto.

herexamens

Regelmatig heb ik een leerling die bij een andere rijschool al examen(s) heeft gedaan. Ga je binnen 5 jaar na je eerste rijexamen opnieuw examen doen, dan is dit volgens het CBR een herexamen. Ook als je via een andere rijschool examen hebt gedaan. Het is belangrijk dat je mij vertelt dat je al eerder examen hebt gedaan, omdat ik je examen dan als herexamen moet inplannen in het CBR-systeem.

Aangezien ik veel te maken heb met leerlingen die al eerder 1 of meerdere rij-examens hebben gedaan bij andere rijscholen heb ik hierĀ een pagina met uitgebreide informatie over gemaakt. Kijk voor meer informatie over herexamens op deze pagina.

Waarom Datema?

  • Ruim 15 jaar ervaring
  • Erkend rijinstructeur autisme en ADHD
  • Losse lessen, geen pakketten
  • Persoonlijke rijlessen
  • Theorie avonden