Herexamens

Herexamens

Regelmatig heb ik een leerling die bij een andere rijschool al examen(s) heeft gedaan en nu dus weer een herexamen moet doen. Het vraagt ervaring als je leerlingen les gaat geven die daarvoor bij een andere rijschool hebben gelest en al examens en eventuele herexamens hebben gedaan. Het is immers niet de bedoeling om alles wat goed aan is geleerd opnieuw uitgebreid te behandelen.

BNOR-examen (voorheen staatsexamen)

Ben je in de afgelopen vijf jaar vier keer gezakt voor een praktijkexamen bij het CBR? Dan moet je het vijfde praktijkexamen bij de BNOR (bijzonder nader onderzoek rijvaardigheid) afleggen. Als je al een BNOR-examen hebt gedaan, dan blijf je – tot je het rijbewijs haalt – BNOR-examens doen.

De totale duur van dit examen is langer dan een regulier CBR examen. Voordat je gaat rijden, praat je eerst met de examinator over de vorige examens. Over wat er fout ging, maar vooral over wat er goed ging. Dit alles om je zoveel mogelijk op je gemak te laten voelen en te helpen wel te slagen.

En weer moet ik examen doen

Na een x aantal keer gezakt te zijn bij verschillende rijscholen ben ik begonnen bij Datema Rijopleidingen. Het lukte mij niet om mijn rijbewijs te halen in een schakelauto daarom ben ik gaan rijden in de automaat. Het waren zeer leuke en interessante lessen en zelfs na 2 jaar rijlessen bij de andere rijscholen liet mevrouw Datema mij nieuwe stukjes en weggetjes in Emmen zien.

Samen zijn we er achter gekomen waarom ik steeds zakte. Uiteindelijk heb ik bij Datema Rijopleidingen maar 1 examen gedaan en ben ik geslaagd!

Datema heeft er voor gezorgd dat ik weer vertrouwen en zin kreeg in rijles. Ze is vasthoudend en weet de juiste snaar te raken en de juiste knoppen om te zetten. Ik raad daarom ook iedereen met faalangst aan om te starten bij Datema Rijopleidingen!

Waarom Datema?

  • Ruim 15 jaar ervaring
  • Erkend rijinstructeur autisme en ADHD
  • Losse lessen, geen pakketten
  • Persoonlijke rijlessen
  • Theorie avonden