Herexamens

Herexamens

Regelmatig heb ik een leerling die bij een andere rijschool al examen(s) heeft gedaan. Het vraagt ervaring als je leerlingen les gaat geven die daarvoor bij een andere rijschool hebben gelest. Het is immers niet de bedoeling om alles wat goed aan is geleerd opnieuw uitgebreid te behandelen. Ga je binnen 5 jaar na je eerste rijexamen opnieuw examen doen, dan is dit volgens het CBR een herexamen. Ook als je via een andere rijschool examen hebt gedaan. Het is belangrijk dat je mij vertelt dat je al eerder examen hebt gedaan, omdat ik je examen dan als herexamen moet inplannen in het CBR-systeem.

BNOR-examen (voorheen staatsexamen)

Ben je in de afgelopen vijf jaar vier keer gezakt voor een praktijkexamen bij het CBR? Dan moet je het vijfde praktijkexamen bij de BNOR (bijzonder nader onderzoek rijvaardigheid) afleggen. Als je een BNOR-examen hebt gedaan, dan blijf je – tot je het rijbewijs haalt – BNOR-examens doen.

Op je gemak

De totale duur van dit examen is langer dan een regulier CBR examen. Er wordt niet afgesproken bij een CBR vestiging maar op een neutrale plek zoals een hotel of een restaurant. Alles om je meer op je gemak te laten voelen. Voordat je gaat rijden, praat je eerst met de examinator over de vorige examens. Over wat er fout ging, maar ook vooral over wat er goed ging. Dit alles om je zoveel mogelijk te helpen wel te slagen.

Iedere rijles volledig benut

Bij mij weet je zeker dat jouw rijles ook 100% voor jou is. Zo halen we tijdens jouw les geen nieuwe leerlingen op en we brengen ze ook niet thuis. We besteden de les compleet aan een gekozen route of aan de training van een specifieke rijvaardigheid. Voor mij is dit niet meer dan normaal, want jij hebt immers voor deze les betaald. Toch blijkt het dat wij hier het verschil maken.

Waarom Datema?

  • Ruim 15 jaar ervaring
  • Erkend rijinstructeur autisme en ADHD
  • Losse lessen, geen pakketten
  • Persoonlijke rijlessen
  • Theorie avonden