Autorijles

Mensen verschillen, het volgen van autorijles ook. Daarom stem ik de opleiding volledig op jou persoonlijk af. Zo nodig zetten we de auto stil voor uitleg, zodat je de informatie goed in je kunt opnemen.
We beginnen bij de basis en bouwen de lessen daarna op naar steeds ingewikkelder situaties. Mijn uitleg kan bestaan uit theorie of uit praktische voorbeelden, ook met gebruik van tekeningen. Die voorbeelden maken voor veel mensen nieuwe leerstof vaak snel begrijpelijk.

Video-opnamen

Ik maak soms ook gebruik van video-opnamen met een GoPro-camera. We kunnen dan tijdens de rijles samen situaties terugkijken die zich tijdens de les voordoen. Deze opnames zijn alleen voor de leerling en zal je nergens anders terug vinden.

Alle aandacht voor jou

Tijdens jouw rijles worden geen nieuwe cursisten opgehaald of thuisgebracht. Zo kun je de afgesproken tijd volledig benutten en de routes waar je nog extra wilt oefenen afmaken. Wel kunnen we afspreken dat er een andere leerling meerijdt, zodat jij ervaring opdoet voor je examen, met een ‘vreemde’ meekijker in de auto.

Autorijles in Schakelauto en/of automaat

Het beste kun je het rijbewijs halen in een schakelauto. Dan rij je later gemakkelijk weg in iedere personenauto. Daarom rij ik normaal vanaf het begin al in een schakelauto. Logisch toch?

Maar sommige leerlingen vinden het moeilijk om veel dingen tegelijk te doen. Zij kunnen het bv. heel lastig vinden om de kijkvolgordes of verkeerssituaties en het schakelen tegelijk te doen. Dan heb je bij mij altijd de keuze om een aantal lessen in een automaat te gaan rijden. Als je na een paar lessen bijvoorbeeld het kijken goed onder de knie hebt, stap je over op een schakelauto. Zo kun je in kleine stappen oefenen en dat geeft meer rust.

Er zijn ook leerlingen die zelf al weten dat ze alleen in een automaat willen gaan rijden. Dan scheelt het je een aantal lessen en dus geld door ook in een automaat te gaan lessen. Bij mij heb je zelf de keuze. Daar gaat het om.

Iedere rijles volledig benut

Bij mij weet je zeker dat jouw rijles ook 100% voor jou is. Zo halen we tijdens jouw les geen nieuwe leerlingen op en we brengen ze ook niet thuis. We besteden de les compleet aan een gekozen route of aan de training van een specifieke rijvaardigheid. Voor mij is dit niet meer dan normaal, want jij hebt immers voor deze les betaald. Toch blijkt het dat wij hier het verschil maken.

Waarom Datema?

  • Ruim 15 jaar ervaring
  • Erkend rijinstructeur autisme en ADHD
  • Losse lessen, geen pakketten
  • Persoonlijke rijlessen
  • Theorie avonden